REDPLUS+η Νο1 εταιρεία Branding & Digital Marketing
REDPLUS+ η Νο1 εταιρεία Branding & Digital Marketing
Τηλέφωνο:+30 2661 800 000

Ενημέρωση Αναζήτησης Google Μάρτιος 2024, Χιλιάδες ιστότοποι χαμηλής ποιότητας εκτός αναζήτησης

Ενημέρωση Αναζήτησης Google Μάρτιος 2024, Χιλιάδες ιστότοποι χαμηλής ποιότητας εκτός αναζήτησης

Ενημέρωση Αναζήτησης Google Μάρτιος 2024, Χιλιάδες ιστότοποι χαμηλής ποιότητας εκτός αναζήτησης

Ο αλγόριθμος της Google δεν χάνει χρόνο για να αφαιρεί ιστότοπους χαμηλής ποιότητας από τα αποτελέσματα αναζήτησης. Ανεπίσημα στοιχεία δείχνουν ότι ο όγκος των ιστότοπων που επηρεάζονται από αυτή την ενημέρωση μπορεί να φτάσει σε ιστορικά επίπεδα που δεν έχουν παρατηρηθεί από τις ενημερώσεις Panda και Penguin.

Ενημέρωση Αναζήτησης Google Μάρτιος 2024, Χιλιάδες ιστότοποι χαμηλής ποιότητας εκτός αναζήτησης !

1. Η ενημέρωση του Μαρτίου 2024 χαρακτηρίζεται ως σημαντική

Έχω παρακολουθήσει όλες τις ενημερώσεις της Google και κατά τη γνώμη μου, η ενημέρωση Core Algorithm Update του Μαρτίου 2024 βρίσκεται σαφώς στο ίδιο επίπεδο επιπτώσεων με τις ενημερώσεις Florida, Panda και Penguin, όσον αφορά το πόσο εκτεταμένες είναι οι επιπτώσεις. Οι ανώτεροι προγραμματιστές με εμπειρία δεκαετιών με τους οποίους έχω μιλήσει συμφωνούν όλοι ότι αυτή η ενημέρωση είναι μια από τις μεγαλύτερες.

Ενώ η ενημέρωση Medic ήταν μια αλλαγή στον αλγόριθμο, αυτό που συμβαίνει τώρα είναι κάτι περισσότερο από μια απλή μεγάλη αλλαγή. Πρόκειται για μια βαθιά αλλαγή στον τρόπο κατάταξης των ιστότοπων. Επομένως, είναι χρήσιμο να επανεξετάσουμε τι τιμωρείται για να κατανοήσουμε το εύρος αυτής της ενημέρωσης.

 

2. Τοποθεσίες που επέζησαν από προηγούμενες ενημερώσεις δεν γλίτωσαν από αυτή

Οι αναρτήσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης καταδεικνύουν ότι η Google αφαιρεί ολόκληρους ιστότοπους από τα αποτελέσματα αναζήτησης και από το ευρετήριο αναζήτησης.

Ορισμένες αναφορές προέρχονται από παρατηρητές που πανηγυρίζουν για την απομάκρυνση ιστότοπων χαμηλής ποιότητας που έμειναν πεισματικά προσκολλημένοι στις SERPs μέσω προηγούμενων ενημερώσεων της Google.

Άλλες δημοσιεύσεις προέρχονται από εκδότες που έχουν μπερδευτεί με το γιατί το δίκτυο των ιστότοπων τους έχει εξαφανιστεί εντελώς.

Μια δημοσίευση στην ιδιωτική ομάδα Affiliate SEO Mastermind αναφέρεται στη δυσχερή θέση ενός εκδότη του οποίου ολόκληρο το δίκτυο κατέρρευσε.

Βασικές λεπτομέρειες αυτής της ανάρτησης είναι ότι και οι οκτώ επηρεαζόμενες τοποθεσίες δημιουργήθηκαν τα τελευταία δύο χρόνια και η καθεμία αφορούσε διαφορετικό εξειδικευμένο θέμα. Ο συγγραφέας της ανάρτησης ισχυρίζεται ότι το περιεχόμενο δημιουργήθηκε χειροκίνητα με λίγη μόνο βοήθεια από το AI. Όλοι οι ιστότοποι εμφανίζουν μηδενικές εντυπώσεις επισκεψιμότητας.

Ίσως ένα στοιχείο για το γιατί επηρεάστηκαν οι ιστότοποι του συγκεκριμένου ατόμου είναι ότι ήταν όλοι σε διαφορετικά θέματα, γεγονός που μπορεί να αποτελεί ένδειξη ότι ο δημιουργός των ιστότοπων μπορεί να μην είχε τη βαθιά θεματική εξειδίκευση που αναζητά η Google.

Το άτομο που έκανε αυτή την ανάρτηση στο Facebook ανέφερε ότι παραιτείται και επικεντρώνει τις μελλοντικές του προσπάθειες στο YouTube.

Ο Jeff Coyle του MarketMuse AI Content Planning έγραψε στο Twitter ότι μια ομάδα ιστότοπων που παρακολουθεί ως βαρόμετρο της αποτελεσματικότητας των αλγορίθμων αναζήτησης της Google αφαιρέθηκε τελικά από τις σελίδες αποτελεσμάτων μηχανών αναζήτησης (SERPs) της Google.

 

3. Ποινές κατάταξης που ενεργούν γρήγορα

Ένα άλλο ενδιαφέρον χαρακτηριστικό αυτής της ενημέρωσης είναι η ταχύτητα με την οποία οι ιστότοποι λαμβάνουν ενέργειες όπως η αφαίρεση από την αναζήτηση.

 

4. Ασυνεπής επικοινωνία σχετικά με τις χειροκίνητες ενέργειες της κονσόλας από την Google

Η Jeannie Hill (@essentialskill) δημοσίευσε σχετικά με επιχειρήσεις που ήρθαν σε αυτήν για βοήθεια οι οποίες ανέφεραν ασυνεπή μηνύματα από τη Google σχετικά με τις χειροκίνητες ενέργειες που πρέπει να κάνουν, με ορισμένες να λαμβάνουν ένα μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου σχετικά με αυτό, ενώ άλλες παρατήρησαν τη χειροκίνητη ενέργεια στην κονσόλα αναζήτησης Google από το ίδιο το σύστημα. Είναι ενδιαφέρον ότι σε μία περίπτωση παρατηρήθηκε μείωση της επισκεψιμότητας πριν από τη λήψη μηνύματος μέσω της κονσόλας αναζήτησης της Google (δηλαδή η τιμωρία μπήκε πριν την προειδοποίηση).

 

5. Ιστότοποι με περιεχόμενο AI μπορούν να λάβουν μια χειροκίνητη ενέργεια υποβάθμισης από την Google

Κάποιος στο Twitter ανέφερε ότι η Google είναι σε θέση να ανιχνεύει περιεχόμενο που παράγεται από AI από τον τεράστιο όγκο περιεχομένου που δημοσιεύεται σε σύντομο χρονικό διάστημα και να παρεμβαίνει στην κατάταξη του ιστότοπου αυτού.

 

6. Παλιές τοποθεσίες που παίρνουν μια χειροκίνητη ενέργεια

Μια άλλη πτυχή αυτής της ενημέρωσης είναι ότι επηρεάζει παλαιότερες τοποθεσίες (ιστότοπους) που δεν έχουν λάβει προηγουμένως χειροκίνητες ενέργειες βελτίωσης ποιότητας.

 

Αποτέλεσμα

Το εύρος και η έκταση των χειροκίνητων ενεργειών που αναφέρθηκαν από την κοινότητα μάρκετινγκ αναζήτησης επικυρώνουν την ανακοίνωση της Google ότι η ενημέρωση περιέχει μια σημαντική αλλαγή στα συστήματα κατάταξης και τους αλγορίθμους της.

Οι ενημερώσεις Florida, Panda και Penguin εισήγαγαν νέες τεχνολογίες που αποκάλυψαν αδυναμίες στις κοινές τακτικές SEO της εποχής τους. Οι marketers αναζήτησης ανταποκρίθηκαν με μια περίοδο αναπροσαρμογής των στρατηγικών αναζήτησης προκειμένου να προσδιορίσουν την επόμενη καλύτερη πορεία προς τα εμπρός.

Αυτή η ενημέρωση θα διαρκέσει έναν ολόκληρο μήνα για να κυκλοφορήσει. Η γνώμη μου, είναι να εξοικειωθείτε με τις τοποθεσίες που λαμβάνουν χειροκίνητες ενέργειες, προκειμένου να κατανοήσετε τα κοινά μοτίβα των τιμωρημένων τοποθεσιών. Αλλά επίσης, όπως πάντα, το πιο προφανές πρόβλημα που ξεχωρίζει δεν είναι απαραίτητα και το πιο σοβαρό πρόβλημα.

Όλος ο κλάδος του μάρκετινγκ αναζήτησης περιμένει και παρακολουθεί. Να θυμάστε η ποιότητα και η στρατηγική από ειδικούς ανταμείβονται.

 

Στην ίδια κατηγορία άρθρων:

Η Google επιβεβαιώνει, Η ποιότητα είναι ο πρωταρχικός παράγοντας στην ευρετηρίαση αναζήτησης | Διάβασε το άρθρο

Τάσεις – Οι 3 κορυφαίοι παράγοντες κατάταξης της Google σήμερα. | Διάβασε το άρθρο

Άλλα άρθρα

εταιρικά νέα redplus

Re-Branding Giannis Olive Wood, Κέρκυρα

Έναρξη συνεργασίας για το πλήρη ανασχεδιασμό του Brand Giannis Olive Wood, Κέρκυρα . Μας ανέθεσαν τον σχεδιασμό στρατηγι